Eerste zorgpremie 2022 bekend

Traditioneel heeft DSW als eerste de zorgpremie voor 2022 bekend gemaakt. De zorgverzekeraar uit Schiedam vraagt volgend jaar € 3,25 meer premie voor de basisverzekering.  

Medisch hart met stethoscoop en injectiespuit en stapels munten
Nieuws
Datum: 20-10-2021

Daarmee komt de premie van de basisverzekering van DSW volgend jaar uit op € 127,75 per maand. Of en in hoeverre andere zorgverzekeraars deze verhoging volgen, is uiterlijk op 12 november bekend. 

Zorgkosten omhoog 

Het zal niemand verbazen dat de premie omhoog gaat. De kosten in de zorg nemen al jaren toe door stijgende kosten en hogere lonen. Daarnaast zijn er steeds meer dure medicijnen op de markt die gretig aftrek vinden. 

Relatief laag 

Toch is de kostenstijging in 2022 lager dan die van het afgelopen jaar. Toen ging de maandpremie van DSW met € 6,50 omhoog. Dat komt doordat de kosten voor niet-coronagerelateerde zorg in 2021 zijn gedaald. Veel reguliere zorg is vanwege de crisis immers uitgesteld. 

Eigen risico 

Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet officieel bekend gemaakt dat het verplichte eigen risico in 2022 niet omhoog gaat. Dat blijft, net als in 2021 en de voorgaande jaren, € 385 per verzekerde per jaar. DSW vindt dit bedrag te hoog en verlaagt het eigen risico daarom naar € 375. 

Meer informatie 

Heeft u vragen over dit artikel of over uw zorgverzekeringen in 2022? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag met zorgverzekeringsadvies op maat. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.