Kabinet verlengt regeling zonnepanelen tot 2023

Heeft u zonnepanelen op uw dak of wilt u deze laten plaatsen? Dan mag u de energie die u aan het stroomnet teruggeeft nog tot 2023 aftrekken van uw energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak
Nieuws
Datum: 02-05-2019

Deze zogenoemde salderingsregeling zou eigenlijk volgend jaar al aflopen. Het kabinet heeft nu besloten om de regeling met drie jaar te verlengen tot 1 januari 2023. Daarna wordt de salderingsregeling in acht jaar afgebouwd. Dat schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Wat is salderen precies?

Als u met uw zonnepanelen meer energie opwekt dan u gebruikt, geeft u elektriciteit terug aan het netwerk. Uw meter loopt dan achteruit of laat zien hoeveel u teruglevert. U verkoopt dan dus stroom. Eigenlijk moet u daar een rekening voor sturen en over de winst die u maakt belasting betalen. Door de salderingsregeling hoeft dat tot 1 januari 2023 niet.

Financieel interessant

De regeling maakt het in financieel opzicht interessant om te investeren in zonnepanelen. Volgens de berekeningen van het Ministerie verdient u de investering in ongeveer zeven jaar terug. Dat betekent dat u een rendement heeft van meer dan 10%!

Zonnepanelen financieren

Wilt u wel investeren in zonnepanelen, maar heeft u onvoldoende spaargeld of wilt u dit niet gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen om een duurzaamheidslening met een lage rente af te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld bij het Nationaal Energiebespaarfonds.

Zonnepanelen huren

Een derde optie is om zonnepanelen te huren. U hoeft dan niet te investeren, maar betaalt een vast bedrag per maand. Ook in dit geval gebruikt u de energie die u opwekt voor uw huishouden en mag u het meerdere terugleveren aan het energienetwerk.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel of wilt u meer informatie over het financieren van zonnepanelen? Bel of mail ons dan gerust. We maken graag een afspraak om het met u te bespreken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.